PATLICAN DOLMASI

Memleket hasretini ,bir Turk marketine girip de bunlari gorunce daha cok hissettim.Kadikoyde balikcilar pazarinda yururken.aktarlarda asili gordugum patlicanlar aklima geldi.Dayanamadim hemen aldim.Dolma icin bildigimiz etli dolma harci hazirladim.
Kiyma,sogan,sarimsak,maydonoz,salca,siviyag,pirinc,karabiber,kirmizi biber,birazcik nane tuz ve sicak su...Hepsini goz karari yaptigimiz normal dolma ici harci.Patlicanlar kuru oldugu icin yirmi dakika sicak suda beklettim.Once patlicanlari sicak suya koyup,sonra harci yapmaya baslarsaniz yirmi dakika oluyor zaten.
Patlicanlari guzelce doldurup tencereye koydum su ilave edip once biraz hizli ateste kaynamasini bekledim,kaynayinca da orta atese getirip yarim saat pisirdim.Sonuctan memnun kaldim cunku genelde annem dolmalari yapardi evde.Simdi cok uzaklarda kaldigi icin bana dusmustu is ama alnimin akiyla ciktim elhamdulillah:)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
benim sevgili kızım (kusura bakma sana böyle hitap ettiğim için)ellerine sağlık ellerin dert görmesin.marifet buna denir işte.evde var olanlardan süper bir lezzet çıkmış. teşekkürler kızım birkeredaha tebrik ederim.
leyla teyzen
suTLukaHve dedi ki…
Leyla teyze,
beni utandiriyorsunuz.cok tesekkur ederim.elimden geleni yapmaya calistim.yorumlarinizi her zaman bekliyorum
Birben dedi ki…
esma bu ne yawwum...ben sana alirdim patlican..ehehe ben patlican sevmem yorum yapamiom:P..
Minik Patikler dedi ki…
Himmmm ne guzel dolma yapmissin sen oylee, hayirlisiyla buraya gelirsin de memleket hasretini giderip bol enerji depolayip donersin INSALLAH.
Adsız dedi ki…
Very cool design! Useful information. Go on!
» » »
Adsız dedi ki…
That's a great story. Waiting for more. westar appliances

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kor Hasan pogacalari:)