
PATLICAN DOLMASI
Memleket hasretini ,bir Turk marketine girip de bunlari gorunce daha cok hissettim.Kadikoyde balikcilar pazarinda yururken.aktarlarda asili gordugum patlicanlar aklima geldi.Dayanamadim hemen aldim.Dolma icin bildigimiz etli dolma harci hazirladim.
Kiyma,sogan,sarimsak,maydonoz,salca,siviyag,pirinc,karabiber,kirmizi biber,birazcik nane tuz ve sicak su...Hepsini goz karari yaptigimiz normal dolma ici harci.Patlicanlar kuru oldugu icin yirmi dakika sicak suda beklettim.Once patlicanlari sicak suya koyup,sonra harci yapmaya baslarsaniz yirmi dakika oluyor zaten.
Patlicanlari guzelce doldurup tencereye koydum su ilave edip once biraz hizli ateste kaynamasini bekledim,kaynayinca da orta atese getirip yarim saat pisirdim.Sonuctan memnun kaldim cunku genelde annem dolmalari yapardi evde.Simdi cok uzaklarda kaldigi icin bana dusmustu is ama alnimin akiyla ciktim elhamdulillah:)
Yorumlar
leyla teyzen
beni utandiriyorsunuz.cok tesekkur ederim.elimden geleni yapmaya calistim.yorumlarinizi her zaman bekliyorum
» » »