ISLAK KEK

Bu tarifi yillar once halamin gelini Rukiye Abla vermisti, cok sevmistim o zamandan beri yaparim.Cok hafif oluyor cunku.Rukiye Abla'min bebegi oldu ama kendisi biraz rahatsiz.Umarim eski sagligina en kisa zamanda kavusursun Rukiye Abla...

Malzemeler:

1 bardak sut
2 bardak seker(ben biraz daha az koyuyorum sanki sekerli oluyor)
1 bardak siviyag
4 yumurta
3 yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi tarcin

3,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 bardak dovulmus ceviz
biraz kuru uzum

Yapilisi:

Ilk 6 malzeme iyice karistirilir.Bundan bir bardak kadari bir kenara ayirilir(daha sonra islatmak icin).Daha sonra kalan karisima un gibi diger malzemeler eklenir.Dikdortgen bir kalip kullaniyorum ben genelde cunku islanmasi daha guzel oluyor.Karisimi kaliba dokup 200 derece firinda pisirilir.Benim firinim buyuk firin oldugu icin kekler ancak bu sicaklikta pisiyor.Mini firin kullaniyorsaniz daha dusuk isi yeterli gelebilir.Cabuk pisiyor asagi yukari 20 dakika.Ciktiktan sonra tum kekin ustunu araliklarla catalla delin.Daha sonra da iri baklava seklinde kesin.Beklettiginiz sosu tekrar karistirip uzerine dokun.Sos kenarda beklerken bazen acik kahverengi kopuk uste cikiyor.Ama kekin uzerine doktukten sonra iyice cekince kayboluyor.Eger sos size koyu gelirse biraz sut ekleyebilirsiniz.En son uzerine ister hindistan cevizi ile isterseniz findik veya cevizle susleyebilirsiniz.Dondurmayla da servis yapilabilir cok guzel oluyor.Herkese afiyet olsun...He bu arada ben kekin icine biraz da granul nescafe atiyorum cok hos kokuyor:)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
OLDUKÇA SADE ABARTISIZ BİR O KADAR
GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK KIZIM


LEYLA TEYZEN
suTLukaHve dedi ki…
Cok tesekkurler Leyla Teyze
Adsız dedi ki…
merhaba,
Bu keki ilk kez bir arkadasim yaptigi zaman yemistim. Cok guzeldi. O, sonradan ustune dokecegi karisima yumurta koymuyordu. Bence de koyulmasa daha iyi olur cunku yumurta pismemis olacak o durumda, hastalik (salmonella) kapma riski doguyor.
Aysel
cay saati dedi ki…
keki görünce cok sasirdim :)bende bugun yapmak icin niyetlenmistim daha sonra vazgecip baska seyler yapmaya karar verdim,cok güzel görünüyorlar:) ellerine saglik canim..
Adsız dedi ki…
aysel hanım haklısınız kesinlikle yumurtanın çiğ tüketilmemesi lazım.maalesef buna pek çoğumuz dikkat etmiyor yada bilmiyor.ben aynı şekilde peynirdende (taze ) çok korkarım.brusella diye çok tehlikeli bir hastalığa yol açıyor.
ama esma kızım mutlaka bizlere bu konuda hak verecektir.
izmirden leyla teyzeniz
suTLukaHve dedi ki…
sevgili Hulya cok tesekkurler.bana da bazen oluyor tam niyetleniyorum birsey yapmaya bakiyorum biri yapmis:)

Leyla teyze herseye her konuya her zaman acigiz insan elestirilere ve yeni bilgilere her zaman acik olmali
Minik Patikler dedi ki…
Allah saglik sihhat versin, kek te cok guzel gorunuyor bu arada..
Adsız dedi ki…
esma ellerine sağlık tam bir kalori bombası :) üzüm, ceviz, kakao ooohhh..
Adsız dedi ki…
saolasin minik patikler....
suTLukaHve dedi ki…
evet sule ama gercekten cok hafif oluorr keki de yumusacik oluor lop lop gidior valla
Adsız dedi ki…
Tarifinizi aldım pazar günü yaptım cok nesis oldu cok sağolun.sevgiler.munevce.megaturka.com.a ziyaretlerinizi beklerim.
Adsız dedi ki…
Very nice site! »

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kor Hasan pogacalari:)