
ISLAK KEK
Bu tarifi yillar once halamin gelini Rukiye Abla vermisti, cok sevmistim o zamandan beri yaparim.Cok hafif oluyor cunku.Rukiye Abla'min bebegi oldu ama kendisi biraz rahatsiz.Umarim eski sagligina en kisa zamanda kavusursun Rukiye Abla...
Malzemeler:
1 bardak sut
2 bardak seker(ben biraz daha az koyuyorum sanki sekerli oluyor)
1 bardak siviyag
4 yumurta
3 yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi tarcin
3,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 bardak dovulmus ceviz
biraz kuru uzum
Yapilisi:
Ilk 6 malzeme iyice karistirilir.Bundan bir bardak kadari bir kenara ayirilir(daha sonra islatmak icin).Daha sonra kalan karisima un gibi diger malzemeler eklenir.Dikdortgen bir kalip kullaniyorum ben genelde cunku islanmasi daha guzel oluyor.Karisimi kaliba dokup 200 derece firinda pisirilir.Benim firinim buyuk firin oldugu icin kekler ancak bu sicaklikta pisiyor.Mini firin kullaniyorsaniz daha dusuk isi yeterli gelebilir.Cabuk pisiyor asagi yukari 20 dakika.Ciktiktan sonra tum kekin ustunu araliklarla catalla delin.Daha sonra da iri baklava seklinde kesin.Beklettiginiz sosu tekrar karistirip uzerine dokun.Sos kenarda beklerken bazen acik kahverengi kopuk uste cikiyor.Ama kekin uzerine doktukten sonra iyice cekince kayboluyor.Eger sos size koyu gelirse biraz sut ekleyebilirsiniz.En son uzerine ister hindistan cevizi ile isterseniz findik veya cevizle susleyebilirsiniz.Dondurmayla da servis yapilabilir cok guzel oluyor.Herkese afiyet olsun...He bu arada ben kekin icine biraz da granul nescafe atiyorum cok hos kokuyor:)
Yorumlar
GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK KIZIM
LEYLA TEYZEN
Bu keki ilk kez bir arkadasim yaptigi zaman yemistim. Cok guzeldi. O, sonradan ustune dokecegi karisima yumurta koymuyordu. Bence de koyulmasa daha iyi olur cunku yumurta pismemis olacak o durumda, hastalik (salmonella) kapma riski doguyor.
Aysel
ama esma kızım mutlaka bizlere bu konuda hak verecektir.
izmirden leyla teyzeniz
Leyla teyze herseye her konuya her zaman acigiz insan elestirilere ve yeni bilgilere her zaman acik olmali