Bu kekin tarifi sitede var yengem Demet yapmisti.Ama o dah degisik yapti elmalarin dizmini ben de degisik bir sekil deniyeyim dedim bu da cok guzel oldu.Cok hafif bir kek oluyor.
sevgili asli hanim tarif Demet in elmali keki adli tarif.orda kek daha farkli yapilmis .ani elma dizimi ve kek kalibi farkli.anasayfada bulunuyor.insallah begenirsiniz.
Leyla teyzecigim sizin de tariflerinizi bekliyorum.Ben de cok yogunm bu ara siteyle de cok fazla ilgeilenemedim bu ara.insallah haftaya daha rahat olacagim.
Adsız dedi ki…
Eline sağlık Esma ,kekin çok güzel görünüyor,elmalı herşey güzel olur zaten ...
Adsız dedi ki…
esmacım cok guzel gorunuyor elmalar harıka dızılmıs:))ellerıne yuregıne saglık hemen bende bu sekılde yapayım;))
Bildigimiz mayali pogaca.Farki sekli...Arkadasim Pinar in tarifi uzerine bu sekilleri verdim.Tarif: 3 yumurta(birinin sarisi ayrilir) 1 su bardagi siviyag 1 su bardagi sut 1 su bardagi ilik su 1 paket yas maya tuz seker un Once maya sut ve suyla eritilir.Daha sonra diger malzemeler katilarak yumusak bir hamur yapilir.-hamur yarim saat bekletilir.Iste bu asamada arkadasim Pinar hamuru dorde bol demisti.Ama benim hamur ya daha cok un kaldirdi ya da daha cabuk maya aldi.Cunku buyuk bir hamur oldu.O dorde bolup elde edilen her parca da merdaneyle acilarak sekize bolunuyor ve sigara boregi gibi sariliyor.200 derecede psiirliyor.Afiyet seker olsun.Dedigim gibi bezeler cok buyuk olmasin cunku pisince de sisiyor ve seklini biraz kaybediyor.
Yorumlar
selamlar
leyla teyzen
Ben de elmalı tarifler listeme ekleyeceğim bu güzel keki . Ellerine sağlık.
Leyla teyzecigim
sizin de tariflerinizi bekliyorum.Ben de cok yogunm bu ara siteyle de cok fazla ilgeilenemedim bu ara.insallah haftaya daha rahat olacagim.