pogaca
Malzemeler :
Bir bucuk su bardagi ilik sut
Bir paket yas maya
Bir su bardagi siviyag
Iki yumurta aki (sarilari ustune surmek icin ayrilir)
Yarim cay bardagi toz seker
Biraz tuz
Alabildigince un
Yapilisi :
Yas maya bir kasede bir bucuk su bardagi ilik sutle iyice eritilir.Sicak bir yere konularak yaklasik yarim saat kopuk kopuk kabarmasi beklenir.Kabardiktan sonra bir kaba konur ve un haric diger malzemeler eklenir.En son un konularak yumusak ele yapismayacak sekilde bir hamur elde edilir.Bu hamurda kabarmasi icin biraz beklenir.Kabardiktan sonna istenen sekiller verilerek ve icine istenen ic harci hazirlanarak (patatesli , kiymali , peynirli...) pogacalar yapilir.Daha sonra uzerlerine yumurta , susam ya da corek otu serpilerek onceden isitilmis 200 dereceli firinda pisirilir.Afiyet olsun...
Malzemeler :
Bir bucuk su bardagi ilik sut
Bir paket yas maya
Bir su bardagi siviyag
Iki yumurta aki (sarilari ustune surmek icin ayrilir)
Yarim cay bardagi toz seker
Biraz tuz
Alabildigince un
Yapilisi :
Yas maya bir kasede bir bucuk su bardagi ilik sutle iyice eritilir.Sicak bir yere konularak yaklasik yarim saat kopuk kopuk kabarmasi beklenir.Kabardiktan sonra bir kaba konur ve un haric diger malzemeler eklenir.En son un konularak yumusak ele yapismayacak sekilde bir hamur elde edilir.Bu hamurda kabarmasi icin biraz beklenir.Kabardiktan sonna istenen sekiller verilerek ve icine istenen ic harci hazirlanarak (patatesli , kiymali , peynirli...) pogacalar yapilir.Daha sonra uzerlerine yumurta , susam ya da corek otu serpilerek onceden isitilmis 200 dereceli firinda pisirilir.Afiyet olsun...
Yorumlar
Siteniz çok güzel,ellerinize sağlık
sevgiler
www.damak-tad.blogspot.com/