- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Bu blogdaki popüler yayınlar
Kor Hasan pogacalari:)
Bildigimiz mayali pogaca.Farki sekli...Arkadasim Pinar in tarifi uzerine bu sekilleri verdim.Tarif: 3 yumurta(birinin sarisi ayrilir) 1 su bardagi siviyag 1 su bardagi sut 1 su bardagi ilik su 1 paket yas maya tuz seker un Once maya sut ve suyla eritilir.Daha sonra diger malzemeler katilarak yumusak bir hamur yapilir.-hamur yarim saat bekletilir.Iste bu asamada arkadasim Pinar hamuru dorde bol demisti.Ama benim hamur ya daha cok un kaldirdi ya da daha cabuk maya aldi.Cunku buyuk bir hamur oldu.O dorde bolup elde edilen her parca da merdaneyle acilarak sekize bolunuyor ve sigara boregi gibi sariliyor.200 derecede psiirliyor.Afiyet seker olsun.Dedigim gibi bezeler cok buyuk olmasin cunku pisince de sisiyor ve seklini biraz kaybediyor.
Spaghetti med asparges og ærter Malzemeler: 200 gr spaghetti 7-8 tane asparagas diger adiyla kuskonmaz Bir kase bezelye Dereotu Bir kac kasik parmesan peyniri Zeytinyagi Tuz Karabiber Yapilisi: Makarnalarin tam olarak haslanmalarina 4-5 dakika kala(makarna da yaklasik 10 dakikada pisecektir) asparagas ve bezelyeler de makarnanin suyuna atilir ve pisirilir.Hepsi haslaninca suzulur(toplam haslanma suresi en fazla 15 dakika,yesilleri sadece 5 dakika hasliyoruz).Tencereye zeytinyagi koyulur daha sonra dereotu ve makarnalar atilir biraz kavurulur.En son tuzu karabiberi eklenir.Makarna tabaga alinir ve uzerine parmesan peyniri serpilerek servis yapilir.
Yorumlar
www.ayyachat.blogspot.com