
UYDURMA pasta:)
Bu pastanin resmini bir sitede gordum ama daha degisikti benimki biraz benim elimden farkli cikti:)Orda soylenen tarife hic uymadim cunku gerekli mazlemeler evde yoktu.Ben de uydurdum tek sadik kaldigim sey dis gorunustur.Ici icin dondurma gerekio ya da krem santi yani dondurma gibi doancak birse lasim ben kai bir pasta kremasina benzer bir muhallebi yaptim.Icinme de hindistan cevisi koydum hindisatn cevizli puding gibi birsey yaptim yani.Disi icin de baska bir yerden bir padispanya tarifi aldim.
Pandispanya icin:
4 yumurta
4 yemek kasigi un
4 yemek aksig seker
bir paket kabartma tozu
Yumurta aklari bir kapta iyice kopurtulur.Diger tarafta da yumurta sarialri ile seker cirpilir.Daha sonra yumurta akalri yavasca eklenir enson kabartam tozu ve un elenerek eklenip bir hamur yapilir.Duz dikdortgen bir kalipa dokulur.Benim yoktu kalibim ben de folyoyu iki kat yapip kenarlarindan kivirarak dikdortgen sekli verdim ve duz buyuk bir tepsinin icine koydum.yaklasik 15 dakika 170 derecede pisirdim.Sicakken dikkatlice rulo yapip kenarda beklettim sonra acip icine visne receli surdum sonra tekrar sardim ve buzdolabinda soguttum.Derin yuvarlak bir kabin icine folyo serdim daha sonra ruloyu resimdeki gibi dilimlere keserek icine yerlestirdim.Ortasina da muhallebiyi doktum.En ustune de yine dilimlerle kapadim daha sona folyoyla guzece kapatip once biraz buzlukta sonra da normal buzdolabi katinda 3-4 saat beklettim.Daha sonra ustune buyuk duz bir tabak kapatip ters cevirdim ve bu cikti iste:)Size tavsiye icine kremsantili bir muhallebi koymaniz.Eminim oyle daha guzel olur.Cunku daha guzel donar:)
Yorumlar
bu harıka 1 seye benzıyor:)) yeniyor degilmi şaka 1 yana tarıfı sabırsızlıkla beklıyorum...
kucak doluus sevgıler:))
siteni yeni keşfettim, ellerine sağlık. Ben de pastanın içine koyduğun muhallebinin tarifini isterim mümkünse. Teşekkür, sevgiler.
haklisin sanirim ayni tariften bahsedioruz ama benim mazmelerim yoktu evde kafama gore uydurdum.ama yine de fena olmadi:)
insallah hosuna gidecek seyler gorebilirsin burda.muhallebiye gelince o tamamen goz karari bir muhallebiyi ama mumkun oldugunca kati yaptim cunku buzlukta sogutuoruz.ama ben sana icine visneli veya herhangir bir meyve aromali krem santi kullanmanitavsiye ederim.ya da herhangi bir muhallebi yaparsin,icine de krem santi eklersin bu sekilde ici dondurma gibi domus olur.boyle kesin olculer verememek cok gicik biliorum.insallah baska tariflerimde tam olculerle veririm.sadece bu pastaya ozel bir olcusuzluk iste:P
bir yandan okul bir yandan danca olunca cok yoruluyorum.azen vakit ayiramiyorum siteye.insallah yeni seyler ekleyebilirim.savgiler..
izmirden sevgiler,gülcem
tarifi deneyip begenmenize sevindim.Kekine gelince bu pandispanyalar hep biraz yumurta kokuyorlar..bir sitede bir pandispanya tarifi gormustum orda yumurta sarilarini sekerle cirparken vanilyayi da onla cirpiyordu bir dahaki sefere ben de oyle yapacagim belki o zaman koku gider.Keki ilk pistiginde cok yumusak oluyor.Buzdolabinda uzun sure durdugu icin sertlesmis olabilir siz servis yapmadan bir 10 dakika once cikarirsaniz sertligini kaybeder sanirim.Eger kucuk bir kare kalip olusturmussaniz pandispanyanis daha kucuk bir rulo olmustur sanirim ondan kucuk oldu.Ama kucuk olmasi onemli degil duzgun sekilde kesilmis olmasi yeterli.Ben de cok uzun yazdim ama aklim gelen herseyi yaziyorum.Benim okudugum bir tarifte de pasta en son halini aldiktan sonra uzerine kayisi receli surmuslerdi.O da pastanin cok canli gozukmesini saglamis.Ben gec okudugum icin yapamadim.Ama bu tarif benimde acemilik tarifimdi bir daha kesinlikle yapip koyacagim bu sefer ic muhallebisini daha dondurmamsi yapacagim:).Ellerinize saglik degerli yorumlarinizi beklerim..
gülcem
Acaba pastaya ait orjinal sayfayi verebilirmisin? ben netten baktim ama buna benzeyen tarife rastlayamadim.
Tesekkurler
!!!