
Tomatsuppe med rucolapesto
Bu tarifi Danimarkali Pernille Bækgaard'in '101 Nemme' adl yemek kitabindan aldim.Cok hosuma gitti insallah siz de seversiniz....
Malzemeler:
1 sogan
2 bas sarimsak
Kekik
250 gramlik domates ezmesi konservesi
Kirmizi biber
Yapilisi:
Soganlari ve sarimsagi iyice kiyin daha sonra siviyagla kavurun.Domates konservesini ekleyin ve guzelce karistirin.Bir bardak su ekleyin 15 dakika pisirin daha sonra tuz ve kirmizi biberi ekleyin.corba hazir simdi sira sosta...
Rucolapesto sosu icin:
Yarim demet roka(daha az da olabilir)
Bir iki bas sarimsak
50 gr dolmalik fistik
Zeytinyagi
Tuz karabiber
Bu sosu aslinda goz karari yapabilirsiniz kisi sayisina gore degisir.Bu olculer 4-5 kisilik oluyor.Tum malzemeleri parcalyiciya koyup guzel hafif akici bir sos elde edin.
Yani ismi ecnebice ama kendisi bildigimiz domates corbasi uzerine roka sosu.Ama bu sos gercekten cok yakisiyor.Afiyet olsun..
Yorumlar
Eline saglik!