Perşembe, Nisan 21, 2005



Tomatsuppe med rucolapesto

Bu tarifi Danimarkali Pernille Bækgaard'in '101 Nemme' adl yemek kitabindan aldim.Cok hosuma gitti insallah siz de seversiniz....

Malzemeler:
1 sogan
2 bas sarimsak
Kekik
250 gramlik domates ezmesi konservesi
Kirmizi biber

Yapilisi:

Soganlari ve sarimsagi iyice kiyin daha sonra siviyagla kavurun.Domates konservesini ekleyin ve guzelce karistirin.Bir bardak su ekleyin 15 dakika pisirin daha sonra tuz ve kirmizi biberi ekleyin.corba hazir simdi sira sosta...

Rucolapesto sosu icin:

Yarim demet roka(daha az da olabilir)
Bir iki bas sarimsak
50 gr dolmalik fistik
Zeytinyagi
Tuz karabiber

Bu sosu aslinda goz karari yapabilirsiniz kisi sayisina gore degisir.Bu olculer 4-5 kisilik oluyor.Tum malzemeleri parcalyiciya koyup guzel hafif akici bir sos elde edin.

Yani ismi ecnebice ama kendisi bildigimiz domates corbasi uzerine roka sosu.Ama bu sos gercekten cok yakisiyor.Afiyet olsun..

5 yorum:

BirBen dedi ki...

esma sen ne yaptın?:)cok guzel ve cok kolay geldi tarifler alt tarafi bir gün konuşmadık yahu:P..deli

suTLukaHve dedi ki...

muck dostum bu tarifleri zaten bir aksamda yaptik bir tane daha var ama daha eklemedim ..yeni bir kitap aldik ondan sirayla yapiorum..

dilek dedi ki...

bu tam bizim evlik bir corba:) Domates corbasi ve roka ikiside sevdigimiz seyler!
Eline saglik!

Adsız dedi ki...

That's a great story. Waiting for more. »

Adsız dedi ki...

Where did you find it? Interesting read film editing schools