Muhallebi icin gerekli malzemeler:

Bir su bardagi un
Yarim paket (veya daha az da olabilir) margarin
Bir su bardagi seker
Damla sakizi yoksa sade falim sakizi
Bir litre sut

Sos icin:
Bir su bardagi sut
2 tatli kasigi nisasta
3 yemek aksigi kakao
Bir cay bardagi seker

Yapilisi:

Once margarin eritilir sonra un eklenir biraz kavrulur ama altina tutturmamaya dikkat edin.Daha sonra toz sekeri ekleyin.Biraz kavurun sonra hemen sutu ekleyin.Devamli olarak karistirin.Kaynamaya yakin damla sakizini ekleyin.Devamli orta ateste blendirla cirparak pisirin.Daha sonra su ile hafif islatilmis bir kaba bosaltin veya neye koymak istiyorsaniz.Dondurma kablari da cok guzel oluyor.Simdi de cikolata sosu yapalim.Bir tencereye sos icin gerekli tum malzemeleri koyun devamli karistirarak pisirin.Bu cokcabuk altina tutuyor dikat edin .En son pistikten sonra puruzsuz bir karisim olmamissa blendirla cirpin.Dolaba koyun soguduktan sonra bir tabaga once muhallebiden bir parca koyun daha sonra istediginiz sekilde sosu dokun.En sutune benim gibi pasta susu de koabilirsiniz.Afiyet olsun.
Dipnot:
Ben bu muhallebiyi yaparken 3 bardak sut koyuyorsam bir bardak da su koyuyorum daha hafif oluyor.Bir de siz goz karari yapabilirsiniz.Muhallebi kaptan tavukgogsu gibi kalip gibi cikmayabilir.Yani muhallebiyi slu yapinca daha gusel oluyor.Bir de sossuz da cok gusel oluyor.Uzerine tarcin serpip de servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
esmacım ellerıne saglık ve sıtene ılk defa gelıyorum bundan sonra daha cok gelecegım ;))) yapımıda kolay oleyyy....;)
ellerıne saglık
suTLukaHve dedi ki…
ay canim cok saol ben de uzuluodum siteme kimse bakmio mu diye cok sewindim ehehe:)
Adsız dedi ki…
esma'cım ne demek sen oralarda bız buralarda:))) sen yeterkı mutlu huzurlu ol...tarifler ve paylasımların ıcın cok tsşkler...
;))
Adsız dedi ki…
Excellent, love it!
» »
Adsız dedi ki…
best regards, nice info » » »
Adsız dedi ki…
sitenizi ilk defa görüyorum. nasip bugüneymiş.
ben de bu muhallebiyi çok seviyorum.
senin de eline sağlık çok güzel gözüküyor.
ben unu kavurduktan sonra ocağın altını kapıyorum ve şekeri sütü öyle ekliyorum.
sonra iyice karıştırıyorum, altını bundan sonra açıyorum. böylece un topaklanmıyo. yine kaşıkla karıştırarak kaynamasını bekliyorum.
blendrı olmayanlara faydalı bi bilgi olabilir. selamlar..merve

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kor Hasan pogacalari:)