Perşembe, Mart 24, 2005

Malzemeler :

6 bardak elenmis un
1 paket yas maya(50 gr)
ilik su
tuz
1 yemek aksigi toz seker

Yapilisi :

Yas mayayi yaklasik bir kase ilik suda acin.icine bir miktar tuz ve sekri koyun.Unu havuz gibi acip ortasina mayayi dokerek kulak memesi kivaminda hamur yapin.Hamurunuzun kuruluguna gore ilik su ekleyin.Bu hamuru ne kadar yogurursaniz o kadar guzel olur.Hamuru yogurduktan sonra uzerine kurumamasi icin nemli bez ortun ve yaklasik bir saat bekletin.Hamur yakalsik iki misli kadar kabaracak.Saicak ev karanlik bir yerde bekletirseniz kabarmasi daha cabu olcaktir.Kabardiktan sonra tepsiye sediginis sekilde sekiller vererekdizin.En ustunu bicakla kesip seil verebilirsiniz.Tepside de yaklasik bir yarim saat bekletin.En ustune yogurt surebilir.Corek otu veya susam serpebilirsiniz.Firinclar unu suda cozup bir karisim yapiyorlar onu da uzerine surebilirsiniz.Arzunuza gore istediginiz baharati kullanabilirsiniz.Hamurlar tepside de biraz ebkelditen sonra 190 derece isinmis firinda guzelce pisirin.Ben cok sevdim.Bir dahakine belki patatesli veya sivribiberli ekmek yapicam bakalim aklima ne gelirse:) He bu arada resimde gorunen 3 ekmekden baska iki kucuk ekmek daha cikti.Yani bes kucuk ekmek cikiyor.Ama ben olculeri yarim kullanmistim.Yani uc bardak undan cikiyor bu kadar ekmek..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »