Perşembe, Ocak 29, 2009

Kor Hasan pogacalari:)


Bildigimiz mayali pogaca.Farki sekli...Arkadasim Pinar in tarifi uzerine bu sekilleri verdim.Tarif:
3 yumurta(birinin sarisi ayrilir)
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi sut
1 su bardagi ilik su
1 paket yas maya
tuz
seker
un
Once maya sut ve suyla eritilir.Daha sonra diger malzemeler katilarak yumusak bir hamur yapilir.-hamur yarim saat bekletilir.Iste bu asamada arkadasim Pinar hamuru dorde bol demisti.Ama benim hamur ya daha cok un kaldirdi ya da daha cabuk maya aldi.Cunku buyuk bir hamur oldu.O dorde bolup elde edilen her parca da merdaneyle acilarak sekize bolunuyor ve sigara boregi gibi sariliyor.200 derecede psiirliyor.Afiyet seker olsun.Dedigim gibi bezeler cok buyuk olmasin cunku pisince de sisiyor ve seklini biraz kaybediyor.

Salı, Ocak 27, 2009

Cheesecake


Iste bu da cheeeeesecake:)
Benim gibi yillarca denemek istememis birisi icin birden askla sevkle deneme istegi dogmasi cok enteresandi.Dun oturdum usenmedim denedim.Ama hayatimda ilk defa yedigim icin nasil oldugu konusunda bir yorum yapamayacagim.yani olmasi gerektigi gibi mi bilmiyorum...Tariften tek farki uzerinde visneli jole olmasi gerekmesiydi.Ama ben jolenin kivamini tutturmadan ustune boca ettigin ciim kelepce kalibin yanarina doldu ve cheesecake in alt tabanini islatti:(ama yine de iyiydi cunku icine cekti sulu joleyi.Jole ustunde kalmadigi icin cok sussuz geldi bana.Dusundum tasindim en iyisi ustune karamel yapayim dedim.
Malzemeler:
1 paket yulafli buskuvi
50 gr margarin
1 paket labne veya tuzsuz krem peynir
4 yumurta
2 yemek kasigi kati yogurt
2-3 yemek kasigi toz seker
1 paket visne jolesi
Yapilisi:
Buskuvi rondodan gecirilerek eritilmis margarinle karistirilir.Bu karisim kelepceli kek kalibinin tavanina ve yanlarina yayilir.Kalibi buzdolabinda bekletirken bir kapta 4 yumurta sarisi,yogurt ve peynir iyice karistirilir.Diger kapta yumurta aklari ve toz seker kar haline getirilir.Sonra tahta kasikla kar haline gelmis yumurta beyazlari diger karisima katilir.Bu karisim dolapta bekleyen kaliba dokulur.140 derecedeki firinda uzeri pisene kadar pisirilir.Soguduktan sonra hazirlanan jole uzerine koyulur ve donmasi icin yine buzdolabinda bekletilir.Soguk olarak servis yapilir....

Tahinli Kek


Eweeet...iste tahinli kek...Tahini seven herkesin hoslanacagi bir tarif diye dusunuyorum.Cok basit ve sade...Yapilisi ise soyle:
1 su bardagi yogurt
1 su bardagindan biraz az siviyag(bu tamamen psikolojik ha tam bardak koymussun ya iki parmak az bence hicbir sey farketmiyordur:))
4 yumurta
1.5 su bardagi toz seker
2.5 su bardagi un
vanilya
kabartma tozu
3 yemek kasigi tahin
ayrica harci hazirladiktan sonra uzerine 4 yemek kasigi tahin
istege gore ceviz ,findik ,badem
tum malzemeler mixerle guzelce karisitirilir.Bu kek cok kabaran bir kek haberiniz olsun.O yuzden resimdeki kalinlikta istiyorsaniz firin tepsinize koyun.Harci kalibiniza doktukten sonra 4 yemek kasigi tahini uzerine gezdirip kasikla harca karismasini sagliyoruz.En uste de ince dovulmus ceviz.isterseniz icine de koyabilirsiniz.Isinmis 180-190 derece firinda ortalama 20 dakikaya pisiyor.Siz firininizin ayarina gore arada bir kontrol edersiniz.cunku firindan firina degisebiliyor.Mesela ben keki 40 dakikada pisirebilenlere hayran olmsuumdur cunku benim firinim min 1 saatte pisiriyor.Afiyet olsun....