Perşembe, Mayıs 26, 2005



COK MUTLUYUM BEN DE YAPTIM:)

PORTAKALLI ZEBRA KEK

Cok mutluyum en sonunda ben de basardim zebra keki:)nette dolasirken birkac yerde gormustum.Ozellikle "teatime" sitesinde gordum cok begendim.Canim portakalli kek istedi.Sevgili "porakal agaci"ndan arama yapip portakalli bir kek tarifi buldum.Ama degisiklik yapip icine hindistan cevizi ve kakao koydum.Yani ici portakalli kek ,kek kalibina dokulusu zebra kek:)Tarif asagida...

Malzemeler:
3 yumurta
yarim bardak siviyag
yarim bardak portakal suyu
2 bardak un
bir bardak tozseker
vanilya
kabartma tozu
Hindistan cevizi
kakao

Yapilisi:

Keki normal bildigimiz gibi yapiyoruz degisik hicbirsey yok.Kakaolu ve sade olmak uzere ikiye ayiriyoruz.Yaglayip unlanan kalibin ortasina bir kepce kakaolu harctan koyuyoruz sonra bir kepce sadeli harctan tam ortasina koyuyoruz ve boyle bitene kadar devam ediyoruz.Doktugumuz harclara hic dokunmuyoruz hep ayni noktadan dokuyoruz o kendiliginden yayilip hare seklini aliyor.Benim firin 190 derecede pisiriyor siz kendi firininizda uygun isida kekinizi pisirirsiniz.Cok memnun kaldim afiyet olsun size de....

Cuma, Mayıs 20, 2005



ISLAK KEK

Bu tarifi yillar once halamin gelini Rukiye Abla vermisti, cok sevmistim o zamandan beri yaparim.Cok hafif oluyor cunku.Rukiye Abla'min bebegi oldu ama kendisi biraz rahatsiz.Umarim eski sagligina en kisa zamanda kavusursun Rukiye Abla...

Malzemeler:

1 bardak sut
2 bardak seker(ben biraz daha az koyuyorum sanki sekerli oluyor)
1 bardak siviyag
4 yumurta
3 yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi tarcin

3,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 bardak dovulmus ceviz
biraz kuru uzum

Yapilisi:

Ilk 6 malzeme iyice karistirilir.Bundan bir bardak kadari bir kenara ayirilir(daha sonra islatmak icin).Daha sonra kalan karisima un gibi diger malzemeler eklenir.Dikdortgen bir kalip kullaniyorum ben genelde cunku islanmasi daha guzel oluyor.Karisimi kaliba dokup 200 derece firinda pisirilir.Benim firinim buyuk firin oldugu icin kekler ancak bu sicaklikta pisiyor.Mini firin kullaniyorsaniz daha dusuk isi yeterli gelebilir.Cabuk pisiyor asagi yukari 20 dakika.Ciktiktan sonra tum kekin ustunu araliklarla catalla delin.Daha sonra da iri baklava seklinde kesin.Beklettiginiz sosu tekrar karistirip uzerine dokun.Sos kenarda beklerken bazen acik kahverengi kopuk uste cikiyor.Ama kekin uzerine doktukten sonra iyice cekince kayboluyor.Eger sos size koyu gelirse biraz sut ekleyebilirsiniz.En son uzerine ister hindistan cevizi ile isterseniz findik veya cevizle susleyebilirsiniz.Dondurmayla da servis yapilabilir cok guzel oluyor.Herkese afiyet olsun...He bu arada ben kekin icine biraz da granul nescafe atiyorum cok hos kokuyor:)

Pazartesi, Mayıs 16, 2005



LIMONLU KURABIYE

Bu tarifi portakal agaci ndan aldim.Cok guzel yapmisti dayanamadim denedim.Buradan link vermeyi daha beceremedigim icin sizi yan taraftaki link bolumune yonlendirmek zorunda kaliyorum kusura bakmayin.Ben yine de tarifi buradan da aynen aktarayim.Bern ekstra olarak ince kiyilmis maydonoz ekledim ve biraz da koku versin diye mozarella peyniri ekledim.Denedim cok cok guzel oldu

Malzemeler:

2 yumurta sarısı
250 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4,5-5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

2 yumurta akı
susam
Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını margarin, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, tuz ve mahlep ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekildeki kalıplarla kesin.
Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve önceden ısınmış 180C fırında 15 dakika kadar pişirin.

Pazar, Mayıs 15, 2005



PETIBORLU PASTA

Malzemeler:

1 paket kakaolu puding
1 paket petibor buskuvi(iki suun birarada olan buyk paketlerden)
sut
1 paket krem santi veya cig krema

Yapilisi:

Bu siradan buskuvi ve pudingle yaptigimiz pasta.Buskuviler once sute batirilir ve kat kat dizilir aralarina puding surulur.En son uzeri kremsantiyle kaplanir ve suslenir.

Perşembe, Mayıs 12, 2005

RENKLI PATATES TOPLARI



Bugun misafirim vardi ve yaptigim seylerden biriydi patates toplari.Portakal agaci nda gormustum ben de yaptim.(ink sagda var tiklayarak)
Ben yine kendi yaptigim sekliyle aktarayim.Patatesleri haslayip tereyagiyla guselce ezdim.Icine kimyon,nane,kekik,kirmizi pul biber,karabiber ve tuz koydum ve biraz da rendelenmis kasar.Daha sonra elimde top sekli vererek bazialrini dereotuna bazilarini maydonoza ve bazilarini da rendelenmis kasara buladim.Sevgili Hatice havuc rendesine de bulamisti cok guzel olmustu.Siz de aliniza gelen herhangi bir seye bulayabilirsiniz.Yaraticiliginizi kullanin;)

Cuma, Mayıs 06, 2005



PATLICAN DOLMASI

Memleket hasretini ,bir Turk marketine girip de bunlari gorunce daha cok hissettim.Kadikoyde balikcilar pazarinda yururken.aktarlarda asili gordugum patlicanlar aklima geldi.Dayanamadim hemen aldim.Dolma icin bildigimiz etli dolma harci hazirladim.
Kiyma,sogan,sarimsak,maydonoz,salca,siviyag,pirinc,karabiber,kirmizi biber,birazcik nane tuz ve sicak su...Hepsini goz karari yaptigimiz normal dolma ici harci.Patlicanlar kuru oldugu icin yirmi dakika sicak suda beklettim.Once patlicanlari sicak suya koyup,sonra harci yapmaya baslarsaniz yirmi dakika oluyor zaten.
Patlicanlari guzelce doldurup tencereye koydum su ilave edip once biraz hizli ateste kaynamasini bekledim,kaynayinca da orta atese getirip yarim saat pisirdim.Sonuctan memnun kaldim cunku genelde annem dolmalari yapardi evde.Simdi cok uzaklarda kaldigi icin bana dusmustu is ama alnimin akiyla ciktim elhamdulillah:)

Salı, Mayıs 03, 2005



ELMALI KEK

Bu kekin tarifi sitede var yengem Demet yapmisti.Ama o dah degisik yapti elmalarin dizmini ben de degisik bir sekil deniyeyim dedim bu da cok guzel oldu.Cok hafif bir kek oluyor.