Salı, Nisan 26, 2005



SUTLU IRMIK HELVASI

Uzun zamandir yeni birsey ekleyemiyorum.Bu ara cok yogunum ama Mekanimiz Mutfak(linkler kisminda bulabilirsiniz) saolsun irmik tatlisi yapmis dayanamadim yaptim.Ama yine birseyleri degistirmeden duramadim yag miktarini biraz arttirdim o kadar.Cunku ben helvalari biraz yagli seviyorum.Tarifini de orada bulabilirsiniz.Cok guzel oldu.Herkese afiyet olsun

Cumartesi, Nisan 23, 2005



TUM COCUKLARIMIZIN VE COCUK RUHLULARIN 23 NISAN COCUK BAYRAM I KUTLU OLSUN.
COCULARIMIZA BOL BOL BALIK YEDIRELIM KI ZEKA GELISIMLERI CABUK VE HIZLI OLSUN.
ALLAH HERKESE VATANI VE MILLETI ICIN HAYIRLI EVLATLAR VERSIN......

Cuma, Nisan 22, 2005


Spaghetti med asparges og ærter

Malzemeler:

200 gr spaghetti
7-8 tane asparagas diger adiyla kuskonmaz
Bir kase bezelye
Dereotu
Bir kac kasik parmesan peyniri
Zeytinyagi
Tuz
Karabiber

Yapilisi:
Makarnalarin tam olarak haslanmalarina 4-5 dakika kala(makarna da yaklasik 10 dakikada pisecektir) asparagas ve bezelyeler de makarnanin suyuna atilir ve pisirilir.Hepsi haslaninca suzulur(toplam haslanma suresi en fazla 15 dakika,yesilleri sadece 5 dakika hasliyoruz).Tencereye zeytinyagi koyulur daha sonra dereotu ve makarnalar atilir biraz kavurulur.En son tuzu karabiberi eklenir.Makarna tabaga alinir ve uzerine parmesan peyniri serpilerek servis yapilir.

Perşembe, Nisan 21, 2005



Kyllingebryst med ærtepure

Tavuk bezelye sosuyla cok guzel oluyormus...

Malzemeler:
2 tavukgogsu
200gr bezelye
1 tavuk bulyon
1 kasik tereyag
Maydonoz
Zeytinyagi
Tuz karabiber

Yapilisi:

Tavukgoguslerine tuz ve kirmizi biber serpip zeytinyagi koydugunuz kizgin tavada 8-10 dakika arkali onlu pisirin.Bezelyeleri bulyonlu suda bes dakika haslayin.Daha sonra bezelyeleri maydonozu ve tereyagini robotta parcalayin,tuz karabiber ekleyin.Servis tabagina once bezelye sosunu ustune de tavugu koyup servis yapiniz


Tomatsuppe med rucolapesto

Bu tarifi Danimarkali Pernille Bækgaard'in '101 Nemme' adl yemek kitabindan aldim.Cok hosuma gitti insallah siz de seversiniz....

Malzemeler:
1 sogan
2 bas sarimsak
Kekik
250 gramlik domates ezmesi konservesi
Kirmizi biber

Yapilisi:

Soganlari ve sarimsagi iyice kiyin daha sonra siviyagla kavurun.Domates konservesini ekleyin ve guzelce karistirin.Bir bardak su ekleyin 15 dakika pisirin daha sonra tuz ve kirmizi biberi ekleyin.corba hazir simdi sira sosta...

Rucolapesto sosu icin:

Yarim demet roka(daha az da olabilir)
Bir iki bas sarimsak
50 gr dolmalik fistik
Zeytinyagi
Tuz karabiber

Bu sosu aslinda goz karari yapabilirsiniz kisi sayisina gore degisir.Bu olculer 4-5 kisilik oluyor.Tum malzemeleri parcalyiciya koyup guzel hafif akici bir sos elde edin.

Yani ismi ecnebice ama kendisi bildigimiz domates corbasi uzerine roka sosu.Ama bu sos gercekten cok yakisiyor.Afiyet olsun..

Çarşamba, Nisan 20, 2005

HERKESIN MUBAREK MEVLID KANDILINI KUTLARIM

ALLAH HEPIMIZIN MEKANINI CENNET ETSIN -AMIN-

Salı, Nisan 19, 2005



DANISH COOKIES

Bunlar da Danimarka'nin meshur tereyagli kurabiyeleri.Acayip guzeller tatlari annemin kucukken bize yaptigi lokum dedigi Rize'de cok meshur sert tas gibi kurabiyelere benziyor.Yiyince cocuklugum geldi aklima.Ama bunlar yumusak:)


UYDURMA pasta:)

Bu pastanin resmini bir sitede gordum ama daha degisikti benimki biraz benim elimden farkli cikti:)Orda soylenen tarife hic uymadim cunku gerekli mazlemeler evde yoktu.Ben de uydurdum tek sadik kaldigim sey dis gorunustur.Ici icin dondurma gerekio ya da krem santi yani dondurma gibi doancak birse lasim ben kai bir pasta kremasina benzer bir muhallebi yaptim.Icinme de hindistan cevisi koydum hindisatn cevizli puding gibi birsey yaptim yani.Disi icin de baska bir yerden bir padispanya tarifi aldim.
Pandispanya icin:
4 yumurta
4 yemek kasigi un
4 yemek aksig seker
bir paket kabartma tozu

Yumurta aklari bir kapta iyice kopurtulur.Diger tarafta da yumurta sarialri ile seker cirpilir.Daha sonra yumurta akalri yavasca eklenir enson kabartam tozu ve un elenerek eklenip bir hamur yapilir.Duz dikdortgen bir kalipa dokulur.Benim yoktu kalibim ben de folyoyu iki kat yapip kenarlarindan kivirarak dikdortgen sekli verdim ve duz buyuk bir tepsinin icine koydum.yaklasik 15 dakika 170 derecede pisirdim.Sicakken dikkatlice rulo yapip kenarda beklettim sonra acip icine visne receli surdum sonra tekrar sardim ve buzdolabinda soguttum.Derin yuvarlak bir kabin icine folyo serdim daha sonra ruloyu resimdeki gibi dilimlere keserek icine yerlestirdim.Ortasina da muhallebiyi doktum.En ustune de yine dilimlerle kapadim daha sona folyoyla guzece kapatip once biraz buzlukta sonra da normal buzdolabi katinda 3-4 saat beklettim.Daha sonra ustune buyuk duz bir tabak kapatip ters cevirdim ve bu cikti iste:)Size tavsiye icine kremsantili bir muhallebi koymaniz.Eminim oyle daha guzel olur.Cunku daha guzel donar:)

Cuma, Nisan 01, 2005

DEMET ' I TUZLU KURABIYESI