Perşembe, Mart 31, 2005

Malzemeler:

1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine sürülecek)
Yarım paket margarinin yarısı(yani çeyrek)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiğince un (yaklaşık 3-4 bardak)

Yapılışı:

Malzemelerin hepsi yoğurulur. İçine bir miktar beyaz peynir ve maydonoz ilave edilerek tekrar yoğrulur. Normal yemek tabağının altının çapı kadar bir miktar hamur elle acılır.8 eşit parcaya bölünür.(pizza dilimi gibi ama küçükler).Daha sonra dıştan içe doğru parmaklarınız yardımıyla kıvrılır. Üzerine yumurta sarısı çörekotu, susam serpilir. 185 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.

Cuma, Mart 25, 2005

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBI
Muhallebi icin gerekli malzemeler:

Bir su bardagi un
Yarim paket (veya daha az da olabilir) margarin
Bir su bardagi seker
Damla sakizi yoksa sade falim sakizi
Bir litre sut

Sos icin:
Bir su bardagi sut
2 tatli kasigi nisasta
3 yemek aksigi kakao
Bir cay bardagi seker

Yapilisi:

Once margarin eritilir sonra un eklenir biraz kavrulur ama altina tutturmamaya dikkat edin.Daha sonra toz sekeri ekleyin.Biraz kavurun sonra hemen sutu ekleyin.Devamli olarak karistirin.Kaynamaya yakin damla sakizini ekleyin.Devamli orta ateste blendirla cirparak pisirin.Daha sonra su ile hafif islatilmis bir kaba bosaltin veya neye koymak istiyorsaniz.Dondurma kablari da cok guzel oluyor.Simdi de cikolata sosu yapalim.Bir tencereye sos icin gerekli tum malzemeleri koyun devamli karistirarak pisirin.Bu cokcabuk altina tutuyor dikat edin .En son pistikten sonra puruzsuz bir karisim olmamissa blendirla cirpin.Dolaba koyun soguduktan sonra bir tabaga once muhallebiden bir parca koyun daha sonra istediginiz sekilde sosu dokun.En sutune benim gibi pasta susu de koabilirsiniz.Afiyet olsun.
Dipnot:
Ben bu muhallebiyi yaparken 3 bardak sut koyuyorsam bir bardak da su koyuyorum daha hafif oluyor.Bir de siz goz karari yapabilirsiniz.Muhallebi kaptan tavukgogsu gibi kalip gibi cikmayabilir.Yani muhallebiyi slu yapinca daha gusel oluyor.Bir de sossuz da cok gusel oluyor.Uzerine tarcin serpip de servis yapabilirsiniz.

Perşembe, Mart 24, 2005

Ev yapimi ekmek


Malzemeler :

6 bardak elenmis un
1 paket yas maya(50 gr)
ilik su
tuz
1 yemek aksigi toz seker

Yapilisi :

Yas mayayi yaklasik bir kase ilik suda acin.icine bir miktar tuz ve sekri koyun.Unu havuz gibi acip ortasina mayayi dokerek kulak memesi kivaminda hamur yapin.Hamurunuzun kuruluguna gore ilik su ekleyin.Bu hamuru ne kadar yogurursaniz o kadar guzel olur.Hamuru yogurduktan sonra uzerine kurumamasi icin nemli bez ortun ve yaklasik bir saat bekletin.Hamur yakalsik iki misli kadar kabaracak.Saicak ev karanlik bir yerde bekletirseniz kabarmasi daha cabu olcaktir.Kabardiktan sonra tepsiye sediginis sekilde sekiller vererekdizin.En ustunu bicakla kesip seil verebilirsiniz.Tepside de yaklasik bir yarim saat bekletin.En ustune yogurt surebilir.Corek otu veya susam serpebilirsiniz.Firinclar unu suda cozup bir karisim yapiyorlar onu da uzerine surebilirsiniz.Arzunuza gore istediginiz baharati kullanabilirsiniz.Hamurlar tepside de biraz ebkelditen sonra 190 derece isinmis firinda guzelce pisirin.Ben cok sevdim.Bir dahakine belki patatesli veya sivribiberli ekmek yapicam bakalim aklima ne gelirse:) He bu arada resimde gorunen 3 ekmekden baska iki kucuk ekmek daha cikti.Yani bes kucuk ekmek cikiyor.Ama ben olculeri yarim kullanmistim.Yani uc bardak undan cikiyor bu kadar ekmek..

Çarşamba, Mart 23, 2005


Firinda brokoli

Malzemeler:
Bir demet bokoli
4-5 tane patates
Bir bardak sut
1 yemek kasigi un
1 yumurta

Yapilisi:

Patatesler haslanir.Brokoliler de hafif limon ve tuzla az suda kisik ateste haslanir.Sizin zamaniniz yoksa bol suda yuksek ateste tuzla haslayabilirsinis.Ama vitamin kaybina yol aciyor sanirim.Bir tarafta da basamel sos yapmak icin tencereye sut koyulur daha sonra yumurta ve un eklenir devamli karistirilarak pisirilir.Bir firin kabinin en alti hafif yaglanir.Patatesler yuvarlak sekilde kesilerek en alta dizilir onun ustune de haslanmis brokoliler dizilir.En uste de basamel sos dokulur.Isterseniz ustune kirmizi biber ve kekik de serpebilirsiniz.ayrica rendelenmis kasar da serpersenis ayri guzel oluyor:) Daha sonra kizgin firinda uzeri kizarana kadar pisirinBu dostum Birbenin tarifidir.Tum haklar ona aittir:)Ben bruksel lahanasiyla da yaptim yani yanlis olarak hatirlayip brokoli yerine bruksel lahanasi koymustum.Ama sansa da olsa cok guzel oldu:)

Pazartesi, Mart 21, 2005


En sonunda benim Muffin tarifim:)

Malzemeler:

Bir bucuk cay bardagi sut
Bir bucuk cay bardagi yogurt
Bir yumurta
125 gr yani yarim paket margarin
2.5 su bardagi un
Bir su bardagi toz seker
2 yemek kasigi kakao
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir tatli kasigi karbonat

Yapilisi:

Margarini eritin yumurta,sut,vanilya,yogurdu ekleyin bir guzel karistirin.Diger tarafta da diger malzemelerin hepsini guzelce karistirin (unu eleyin,elemeseniz de olur eskiden elemek mi varmis:P)Daha sonra iki karisimi birbirine ekleyin.Kaliba dokun.Cikolata varsa kucuk kucuk dograyip icine batirin Annem bana visne receli yapmisti ondan visneleri calip icine koydum.170 derece firinda 25-30 dakika pisirin.Afiyet olsun.He bir de benim karbonatim yoktu ben onun erine kabartma tozu koydum.

Pazar, Mart 20, 2005

Yine Demet´in Elmali Kurabiyesi

Malzemeler:
1 su bardagi pudra sekeri
3-4 yemek kasigi yogurt
Yarim paket margarin
Yarim paket kabarma tozu
Elma
tarcin

Tum malzemeler karistirilip bir hamur yapilir.Bir yanda elmalar rendelenir biraz toz seker iki tatli kasigii kadar da tarcinla pisirilir.sonra hamurlar pogaca gibi yuvarlanir ve icine elma harcindan koyulur .185 derece firinda 20 dakka psirilir.pistikten sonra uzerine pudra sekerserpilir...
Demet in Elmali kekiiii

Demet´imin Elmali keki

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sut
Yarim su bardagi siviyag
3,5 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tarcin
3-4 elma

Yapilisi:

Yumurta sekerle bir guzel cirpilir.Sonra normal kek yapimi gibi sut yag un ve diger mazlemeler eklenir.Bayaga kati bir hamur oluyor korkmayin ani.sonra elmalar soyulup
Limonla ovulur.her elma dorde bolunur o dort pacanin herbiri de parcalara bolunur fakat birbirinden kopmayack sekilde.resimde goruluyr zaten.kek harci kaliba dokuldukten sonra bu parcalar iiyice icine batirilir,185 derecde 35-40 dakka pisirilir.yengem demet yapmisti bunu
Ben de denedim super oluyor:acayip lezzetli ve yumusacik bir kek oluo.Deneyin gorun..

Cumartesi, Mart 19, 2005

tarcinli kurabiye

Tarcinli Huurabiye..:)

Malzemeler:

Bir paket margarin
2 yemek kasigi toz seker
Yarim paket kabartma tozu
Bir su bardagi dovulmus findik veya ceviz
Alabildigince un
Yarim kase kadar tarcin ve toz seker karisimi

Yapilisi:

Tarcin ve seker karisimi haric tum malzemeleri bir hamur yapin.Findik ceviz yoksa onemli degil muhakkak koymani saqrt degil.Hamur bayaga sert oluyr.Civik bir hamur olmamasina dikkat edin.Ceviz buyuklugunde ya da arzu ettiginiz buyklukte toplar hazirlayip 180 derece firinda pisirin.Ben saat bakmadim ama cabuk pisiyor.Kurabiyeler pistikten sonra sicakken tarcin ve toz seker karisimina bulayin.Sonra da ne yapin biliyor musunuz?Afiyetle yiyin...:P

Salı, Mart 08, 2005

pogaca Posted by Hello


Malzemeler :
Bir bucuk su bardagi ilik sut
Bir paket yas maya
Bir su bardagi siviyag
Iki yumurta aki (sarilari ustune surmek icin ayrilir)
Yarim cay bardagi toz seker
Biraz tuz
Alabildigince un
Yapilisi :
Yas maya bir kasede bir bucuk su bardagi ilik sutle iyice eritilir.Sicak bir yere konularak yaklasik yarim saat kopuk kopuk kabarmasi beklenir.Kabardiktan sonra bir kaba konur ve un haric diger malzemeler eklenir.En son un konularak yumusak ele yapismayacak sekilde bir hamur elde edilir.Bu hamurda kabarmasi icin biraz beklenir.Kabardiktan sonna istenen sekiller verilerek ve icine istenen ic harci hazirlanarak (patatesli , kiymali , peynirli...) pogacalar yapilir.Daha sonra uzerlerine yumurta , susam ya da corek otu serpilerek onceden isitilmis 200 dereceli firinda pisirilir.Afiyet olsun...